For lærere

Erhvervsfortællinger er et tilbud til alle 8. og 9. klasser i Københavns Kommune. Målet er, at give eleverne indblik i, hvad det vil sige at være faglært, og hvorfor håndværkerne har valgt netop den uddannelse og levevej.

Vi samarbejder også med Frederiksberg Kommune om “Fortællinger fra en læreplads” for udskolingselever og “Mød en håndværker” for indskolingselever. Læs mere her

Forberedelse
Det er vigtigt at eleverne forebereder sig og overvejer spørgsmål, som de vil stille til de fremmødte håndværkere. Vi har oprettet en side til eleverne, hvor de kan finde information, som de kan bruge i deres forberedelse. Eleverne kan også se videoklip med lærlinge / nyuddannede håndværkere, der fortæller, hvorfor de har valgt deres uddannelse.

Skills Denmark har også produceret en videofilm med en række vindere af DM i Skills, hvor de fortæller om deres fag og uddannelse. De film kan du finde her.

Derudover har Erhvervs- og Industriforeningen i Helsingør lavet et “Håndværkerkatalog”, hvor man kan møde 20 unge håndværkere. Du kan åbne hæftet i PDF her.

Opgaver til eleverne:

  1. Se videoerne med de unge håndværkere – lyt til deres gode råd og skriv de tre bedste ned. Tænk over, hvorfor du synes, at de er gode. Videoerne kan du finde her
  1. Vælg tre af videoklippene og se dem igennem. Lav et referat, og fortæl klassen om filmene. Tænk over, hvad du synes er det vigtigste.
  2. Forestil dig, at du har fundet din drømme-HÅNDVÆRKS-uddannelse. Hvad tror du dine forældre, din familie og venner vil sige til det? Hvorfor siger de sådan, og hvad tænker du selv?
  1. Hvilke evner er gode at have, hvis man vil være elektriker, frisør, tømrer eller mekaniker (eller vælg selv den uddannelse, som du drømmer om). Se videoerne med de unge håndværkere, eller læs om uddannelserne på uddannelsesguiden.dk
  1. Tænk over, hvad du gerne vil vide om at være håndværker – tal eventuelt med dine venner eller din lærer – og tag spørgsmålet med til erhvervsfortællingerne.

 

Hvis der er information, som du mener mangler, er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jakob Bo Andersen på tlf. 3343 2760.

Praktisk information om Erhvervsfortællinger i Københavns Kommune
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Nina Raaschou (BUF) på tlf. 2672 1689 eller chefkonsulent i Haandværkerforeningen Jakob Bo Andersen på. tlf 3343 2760.

Erhvervsfortællinger startede i 2014, og er et samarbejde mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn.

Mød en ung håndværker - for lærere

Widget_Mød-en-ung-håndværker

Medalje - for lærere

Medalje-widget