For elever

Vi glæder os til at møde dig.

På denne her side kan du finde information, så du kan forberede dig til Erhvervsfortællingerne. Du kan trykke på spørgsmålene, som kommer nede under videoen, for at læse de uddybende svar.

Er der noget du mangler svar på, så kan du gemme spørgsmålet til de håndværkere du skal møde.

Du kan også møde en masse unge håndværkere, der fortæller hvorfor de har valgt netop deres uddannelse

God fornøjelse.

Vidste du i øvrigt, at Haandværkerforeningen hvert år uddeler medaljer til årets dygtigste håndværkere? Det sker hvert år i maj måned på Københavns Rådhus, og medaljemodtagerne bliver ønsket tillykke af H.M. Dronning Margrethe.

Der er mange uddannelseslinjer inden for håndværk, eller rettere, en faglært uddannelse:

Inden for bygge og anlægsområdet kan du fx. uddanne dig til tømrer, snedker, murer, bygningsmaler, elektriker, VVS eller glarmester.

Hvis du er til de lidt mere kreative fag kan du fx. uddanne dig som frisør, guldsmed eller skrædder.

Kan du lide at arbejde med mad kan du fx. uddanne dig til kok, slagter, konditor, bager eller tjener.

Du kan også vælge automekaniker, chauffør, skorstensfejer eller brolægger.

En håndværksuddannelse åbner op for mange muligheder. Læs mere om de forskellige uddannelser på de tekniske skolers hjemmesider:

Next – Uddannelse København

TEC

Hotel- og Restaurantskolen

I Haandværkerforeningen har vi mere end 35 håndværkslaug som medlemmer. Du kan se hele listen her

Du kan selvfølgelig arbejde inden for dit fag. Du kan også vælge at blive selvstændig. Og vil du studere eller arbejde i udlandet, er det også en mulighed, for de danske erhvervsuddannelser har et fantastisk ry over hele verden. Hvis du har lyst til at læse videre, får du ikke et bedre afsæt end en erhvervsuddannelse.

Du kan fx uddanne dig videre til fx ingeniør eller arkitekt

Du kan rejse og arbejde i udlandet

Du kan blive selvstændig iværksætter

Det er svært at sige noget generelt om hvad man kan tjene som håndværker. Men en undersøgelse som CEPOS har lavet viser, at mange faglærte faktisk tjener mere end akademikere.

Det skriver Håndværksrådet om i denne artikel

NEJ, ikke hvis du ikke har lyst. En håndværksuddannelse åbner op for mange muligheder.

I dag er det ikke unormalt, at man skifter fag eller branche i løbet af ens arbejdsliv. Som faglært har du gode kort på hånden hvis du vil skifte fag eller videreuddanne dig.

Som faglært har du rigtig gode kort på hånden hvis du ønsker at blive blive selvstændig iværksætter. Iværksættere er nemlig ikke kun folk, der er gode til computere eller har en universitetsuddannelse.

Der er mange selvstændige håndværkere, og faglærte skaber de mest levedygtige virksomheder i Danmark. I Københavns Kommune er en stor del af alle nye virksomheder håndværksvirksomheder.

I Københavnsområdet er der flere erhvervsskoler, som uddanner faglærte. De største er Next  – uddannelse KøbenhavnTEC og Hotel- og Restaurantskolen.

Skolerne har forskellige linjer, så det kommer an på, hvad du vil uddanne dig til.

Du kan også tage en EUX-uddannelse, som populært sagt er “teknisk gymnasium”.

Både Next – Udannelse København, TEC og Hotel- og Restaurantskolen holder informationsmøder, hvor du og dine forældre kan høre mere om hvilke linjer skolerne tilbyder. Det kan du læse mere på de skolernes hjemmesider.

Hvert år inviterer Københavns Kommune og Haandværkerforeningen alle kommunens 8. og 9. klasser til “Erhvervsfortællinger”. Her kan eleverne møde en vaskeægte (lokal) håndværker.

Formålet er, at give dig indblik i, hvad det vil sige at være faglært, og hvorfor håndværkerne har valgt netop den uddannelse og levevej.

Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn er en forening for håndværksmestre og selvstændige erhvervsdrivende.

Foreningen blev stiftet helt tilbage i 1840, og vores formål er at “fremme den samlede håndværkerstands interesser”. Det betyder blandt andet, at vi arbejder for at gøre politikere og borgere i København og på Frederiksberg opmærksom på, hvad de selvstændige erhvervsdrivende mener om forskellige ting.

Noget af det vi sætter fokus på er trafik, kommunernes erhvervspolitik, uddannelse af nye håndværkere og “det gode håndværk”.

Mød en ung håndværker - for elever

Widget_Mød-en-ung-håndværker