Sopran Helle Gössler Christensen modtager Haandværkerforeningens Musikklubs Ærespris på 10.000 kr. (Audi-prisen)

2. december 2016

Haandværkerforeningens Musikklub overrakte torsdag den 1. december for anden gang sin Ærespris. Det sker hos Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i det gamle Radiohus på Rosenørns Allé.

Årets prismodtager er sopran Helle Gössler Christensen, der netop nu gennemfører sin kandidatuddannelse. Helle Gössler Christensen indledte sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole i 2008. To år senere flyttede hun til Paris og studerede privat hos lærere ved Pariser-operaen i kraft af et antal legater.

I 2013 genoptog hun studierne, men nu ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium under Eva Hess Thaysen. Undervejs har hun også modtaget undervisning hos operasanger Henriette Bonde-Hansen gennem en længere årrække og har deltaget i masterclasses med en lang række kunstnere.

Helle Gössler Christensen har medvirket i et utal af koncerter i ind- og udland – lige fra Kina til USA, men har bestemt også optrådt i Danmark. I 2009 blev hun kåret som ”Årets Spottalent” af Den Ny Opera og optrådte som solist ved Esbjerg Festuges årlige operagalla – og tillige ved festligholdelsen af Ribes 1300 års jubilæum. I dag er Helle Gössler Christensen bosat på Nørrebro i København.

Musikklubbens Ærespris udgør 10.000 kroner og er sponseret af Audi Danmark.

Årets prismodtager fortæller, at beløbet skal gå til en fire ugers masterclass med Bel Canto Institute i Firenze i 2017.

Der bliver ikke tid til at hvile længe på laurbærrene; dagen efter prisoverrækkelsen rejser Helle Gössler Christensen til Kina for at synge under den danske erhvervs- og vækstministers Kina-besøg.

Stort tillykke til Helle Gössler Christensen.

Facebook