Parkeringskaos giver forbrugerne dårligere service

9. oktober 2017

37% af Haandværkerforeningens medlemmer har fravalgt opgaver i København på grund af dårlige parkeringsforhold. Det viser en ny medlemsundersøgelse, som Haandværkerforeningen netop har offentliggjort.

– Resultatet viser desværre, at helt almindelige københavnere taber, når kommunen begrænser mulighederne for at parkere. Vi må konstatere, at det i nogle områder af København kan være sværere at få fat i en håndværker end i andre, alene på grund af dårlige parkeringsforhold, siger Christoffer Susé, adm. direktør i Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn om undersøgelsen.

– Vi har flere gange slået til lyd for, at det bliver indrettet ”håndværker-parkeringspladser” inden for 10-meter-zonen på gadehjørnerne. På den måde kan både blive bedre plads til håndværkere på en opgave og andre erhvervsbiler, samtidig med at de ikke optager beboernes almindelige p-pladser, fortæller Christoffer Susé.

Undersøgelsens resultat tegner et alvorligt billede af Københavns Kommunes erhvervsklima, mener Christoffer Susé.

– Trafik, trængsel og parkering topper listen over emner, som medlemmerne af Haandværkerforeningen ønsker, at kommunen bliver bedre til. Men også den kommunale udbudspolitik og lokale skatter og afgifter ligger virksomhederne på sinde. Generelt tegner vores undersøgelse et billede af, at mange af de lokale virksomheder føler sig taget for givet – og måske næsten til besvær, slutter Christoffer Susé.

LÆS OGSÅ: Noget skurrer

Vi spørger politikerne, hvad de vil gøre ved det
Haandværkerforeningen arbejder for at sætte virksomhedernes vilkår på den politiske dagsorden. Derfor holder foreningen sammen med de københavnske laug et stort erhvervspolitisk debatmøde i forbindelse med kommunalvalget. Debatmødet foregår den 1. november kl. 17-19 i Moltkes Palæ.

Her sætter vi fokus på erhvervslivets vilkår, og vi spørger spidskandidaterne til Københavns Borgerrepræsentation, hvad de vil gøre ved erhvervsklimaet.

Du har også mulighed for at deltage, og stille spørgsmål til politikerne. Tilmelding skal ske på www.hvfkbh.dk/topmoede

Pressekontakt
Adm. direktør Christoffer Susé er til rådighed for uddybning/interviews på tlf. 4079 0989.

Du kan finde et pressebillede af Christoffer Susé her: http://www.hvfkbh.dk/om-os/presse/

Har du generelle spørgsmål til undersøgelsen eller Haandværkerforeningen, så er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jakob Bo Andersen på tlf. 5190 7325.

 

Om undersøgelsen
Medlemsundersøgelsen er gennemført af Håndværksrådet for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. I undersøgelsen er der spurgt til erhvervsvilkårene i kommunen.

Undersøgelsen er sendt til 1.033 medlemmer i juni, hvoraf 148 har svaret på hele undersøgelsen og 45 har svaret på dele af undersøgelsen. Det giver en svarprocent på 18 pct.

 

LinkedIn