Hovedstadens håndværksvirksomheder har det godt – husk det, når du skal vælge ungdomsuddannelse

9. februar 2018

PRESSEMEDDELELSE: Håndværksvirksomhederne i hovedstadsområdet ser positivt på både nutid og fremtid. Det viser tal fra SMVdanmark, som Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn har bearbejdet.

 – Der er optimisme hos håndværksvirksomhederne i hovedstadsområdet, og de har større forventninger til årets resultat for 2017, end de havde året før. Det fører til, at væsentligt flere har lyst til at investere i virksomheden, fortæller Christoffer Susé, adm. direktør i Haandværkerforeningen.

Særligt investeringslysten er markant større i hovedstadens virksomheder, end i virksomhederne på landsplan. Det hænger bl.a. sammen med, at SMVdanmarks samlede konjukturbarometer har taget et ordentligt hop på hele 12 procentpoint i hovedstadsområdet i forhold til en tilsvarende måling sidste år.  Det er dobbelt så meget som stigningen på landsplan.

– Når vi zoomer ind på fire centrale parametre, kan vi se, at ”temperaturen i virksomhederne” er steget i forhold til en tilsvarende måling sidste år. Med andre ord; Det går godt, fortæller Christoffer Susé.

Opfordring: Vælg ungdomsuddannelse med hjertet, men se på jobmulighederne
Undersøgelsen viser også, at flere håndværksvirksomheder end året før, fortæller at de har ansat medarbejdere. Og det er godt nyt, til de forældre og unge, der i disse uger overvejer, hvilken ungdomsuddannelse de skal vælge.

– Budskabet er klart. Der er rigtig gode jobmuligheder inden for håndværksfagene. Både nu og i de kommende mange år, fortæller Christoffer Susé, der opfordrer de unge til at overveje mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse. På mange uddannelser kan man fx vælge EUX, hvor man både får et svendebrev og en studentereksamen.

Kontakt
For uddybning og yderligere kommentarer, kontakt adm. direktør Christoffer Susé på tlf. 4079 0989.

Fakta om undersøgelsen
SMVdanmarks konjunkturanalyse er baseret på et spørgeskema udsendt til godt 2.200 små og mellemstore virksomheder, hvoraf 791 har deltaget. I alt 751 respondenter har besvaret hele spørgeskemaet, mens 40 respondenter har givet nogen svar. Virksomhederne beskæftiger sig inden for byggeri, mindre industri, butikshåndværk, autoreparation og beslægtede servicefag. Svarene er indsamlet i perioden 17. november – 4. december 2017.