Flagdag

9. maj 2018

KOMMENTAR FRA FORMANDEN: Om få dage – tirsdag den 15. maj – hædrer vi sammen med de tekniske skoler de dygtigste blandt årets nyudlærte svende med sølv- og bronzemedaljer. Umiddelbart hædrer vi dem for den helt ekstraordinære indsats, som de har præsteret under deres svendeprøver. Men først og fremmest ønsker vi at hædre det talent, der ligger bag – talentet, ambitionen, viljestyrken.

Med medaljerne ønsker vi både at anerkende de unge for deres indsats og at motivere dem til at drive det endnu videre: At dygtiggøre sig yderligere. Sætte deres eget præg på deres fag. Nedsætte sig som selvstændige.

Det kunne vi naturligvis gøre i al stilfærdighed ved en lille reception hjemme i Moltkes Palæ og lade det være ved det.

Men vi vil ikke være stille.

Vi vil larme, vil vi. Så højt som muligt. Og dét over hele København med opland.

For på den ene side er Medaljefesten vores bidrag til at skabe hype om erhvervsuddannelserne; at vise, at det er succesfyldt at blive en dygtig håndværker. På den anden side ønsker vi også samfundet og os selv til lykke med en ny generation af unge, der har så rige evner og er så målrettede, at de utvivlsomt vil gøre Danmark rigere.

Det kan vi alle være stolte af.

Netop i år har vi alle også mulighed for at bidrage til festlighederne og sikre begivenheden den opmærksomhed, den fortjener. Haandværkerforeningen har fået fremstillet hundredvis af dannebrogsflag, der med et snuptag kan sættes på vores biler om morgenen den 15. maj. Når forbipasserende eller vores kunder spørger,
hvad vi dog flager for, får vi anledning til at fortælle den gode historie; historien om nye talentfulde stjerner, der vil gøre en forskel, skabe værdi, berige.

Få dage efter – den 25. maj – kan vi så  passende sætte flagene på halv. Den dag træder den nye persondataforordning i kraft, og det er afgjort ikke værd at feste for i de danske virksomheder.

Men dét er en helt anden historie!

Per Vangekjær
Formand for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Kontakt Haandværkerforeningens sekretariat på mail: jakob@hvfkbh.dk og bestil det antal gratis flag, du har brug for til dine firmabiler (vi regner med et flag pr. bil)!

Denne artikel er bragt i Haandværkerforeningens medlemsblad Hånd&Værk 4/2018. Du kan læse hele bladet her

Hånd&Værk

HaandVaerk-widget_209x209