Haandværkerforeningens plejehjem

[rev_slider_vc alias=”plejehjem”]

Håndværkerforeningens Fond besluttede i 1950’erne at opføre et plejehjem til medlemmerne og deres pårørende. Den første del stod klar i 1960, og nye bygninger blev tilføjet i 1965 og 1971.

Haandværkerforeningens Plejehjem, der ligger i Emdrup ved siden af Håndværkerhaven, er i dag en velfungerende institution med plads til 167 beboere. Der er 148 velindrettede etværelses boliger, alle med bad, toilet, telefon- og TV-stik. Derudover er der en palliativ afdeling med 19 pladser.

Tilbud om aktiviteter

Plejehjemmet drives efter filosofien “Aktiv hele livet”. Målet er at gøre livet værd at leve ved at undgå ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed.

Beboerne har adgang til bl.a. fysioterapi, et varmtvandsbassin, en stor lukket have med pavillon og terrasser, købmand, frisør, gudstjenester, plejehjemmets egen bil og bus samt et handicapvenligt sommerhus.

Håndværkerforeningens klub af frivillige tilbyder beboerne ekstra hjælp til at deltage i aktiviteter.

Desuden driver plejehjemmet en café, hvor hjemmeboende pensionister kan komme og spise som en del af kommunens fællesspisningsprojekt.

Haandværkerforeningens Plejehjem er et profilplejehjem med profilen “Fag og håndværk”. Med fag og håndværks-profilen sætter plejehjemmet fokus på arbejdslivet og fagets betydning for den enkeltes identitet, livskvalitet og værdien af det arbejdsliv, man har haft.

Ledelse og kontakt

Plejehjemmet er en selvejende institution, hvis bestyrelse er identisk med Håndværkerforeningens bestyrelse. Der er driftsoverenskomst med Københavns Kommune; dvs. plejehjemmet drives på linje med kommunens øvrige plejehjem, ligesom det er kommunen, der anviser ledige boliger.

Plejehjemsforstander er Randi Krogdal Steen, vicedirektør i Håndværkerforeningen, tlf. 3969 3411 og e-mail ZR4P@suf.kk.dk.

(Rehabiliteringscenter Emdrup kan kontaktes på tlf. 2380 4153 – det hører ikke under plejehjemmet.)

Et bruger/pårørende-råd er i løbende dialog med plejehjemmets ledelse.

Læs de seneste numre af Bindeleddet, plejehjemmets eget blad.