A Job Well Done 2016

Her kan du se eksempler på et godt stykke arbejde i god håndværksmæssig kvalitet; ”A Job Well Done”.

Nedenfor kan du se billederne fra sidste års konkurrence. Du kan trykke på hvert enkelt billede og se en stor udgave.

 

Maj måneds vinder med begrundelsen: Det er et imponerende stykke arbejde med mange deltaljer, som til sammen skaber en meget smuk enhed. Se mere her

Indsendt af skrædder Kathrine Kaysen.

Håndlavet silkeblomst. Jeg er en af to fleurister i Danmark. Blomsten er lavet for modist Susanne Juul til en kunde.

Indsendt af fleurist Mathias August Borg.

Smykket er håndlavet som unika af 18K rødguld og hvidguld med sorte diamanter som øjne, sjældne spineller på den ene side og brillantslebne diamanter på den anden side. Det har en værdi af 50.000,- kr og sælges netop nu på Bruun Rasmussen, til fordel for Familier Med Kræftramte Børn.

Svanen er Danmarks nationalfugl. Den er også hovedperson i “Den grimme ælling” af H.C. Andersen. Han kendte til at stå udenfor og føle sig isoleret. Det gør mange børn med en alvorlig sygdom også. Derfor er svanen blevet symbol ved kampagnen for Familier Med Kræftramte Børn. Kun kærlighed kan gøre smuk. Det er hverdagens lille eventyr.

Indsendt af guldsmed Mads Heindorf.

Det er overdelen til en skræddersyet brudekjole lavet i silke georgette. En bh er syet ind i corsagen, så formen og støtten fra bh er der, uden at bruden skal have en bh’en på. Derefter har jeg siddet og draperet georgette ud over corsagen. Bruden ønskede at få mit “kendetegn” med i sin brudekjole, og kendetegnet er folderne, jeg folder meget på kryds og tværs i mine designs.

Indsendt af skrædder Julie Jespersen.

Der er ikke overladt noget til tilfældighederne og selvfølgelig har rockmuseum Ragnarok i Roskilde et toilet lavet af guld…næsten. Der er foretaget en kredering med tandspartel, hvor der er påmalet en guld bundfarve og herefter malet med gulddecor.

Indsendt af Kim Juliussen, Malerhuset Steen Nielsen.

April måneds vinder med følgende begrundelse: Fantastisk arbejde, særligt med hængslerne – det falder man for. Det er tydeligt at se, at arbejdet kræver meget præcision og dygtighed. Se mere her

Indsendt af Kristian Frandsen.

Istandsættelse af den kendte AJ  7’er stol. Den mørke stol var oprindelig helt sort, den er på selve sædet slebet, så den sorte farve er bibeholdt i træstrukturen, hvorefter den er blevet olieret. Stolen er sort bagpå og på kanterne. Den lyserøde stol har en mørkeblå kant rundt, og er lyserød både for og bag. Selve benene er malet henholdsvis sort og guld.

Indsendt af Pernille Kondrup, Arnivara Industrilakering A/S.

Dejligt foto fra det nu næsten overståede meget store genopbygningsarbejde af stukken på det brændte Dehns Palæ.

Indsendt af Michael Funder, Brdr. Funder Stukkatører.

Hermed et billede af et dobbelt dør hul som skulle laves i eksisterende murværk, hvor der tidligere var et lille vindue. Stor fornøjelse at få lov at lave lidt “rigtigt” murerarbejde.

Indsendt af Christian Skikkild.

Marts måneds vinder med begrundelsen: I konkurrencens titel ligger en praktisk problemløsning – her er bøjlen den undseelige, men ikke desto mindre elegante løsning på et pinefuldt problem. Se mere her

Indsendt af Peter Paluch.

Kalken til Helligtrekonger kirken i Vallensbæk udført i 999 Sølv i 2015. Trukket op med hamre på træ og jern efter de helt gamle traditioner.

Indsendt af sølvsmed Allan Scharff.

Lysende klar skiltning … En effektfuld coronaeffekt med klare lysende kanter. Laserskåret acryl bogstaver og logo, fastgjort i nedfræset fals på udstillingsfrise, folie på front, LED-bagbelyst unden synlige stag!

Indsendt af Jan Dixon, Exponent A/S

Mesterstykke under fremstilling. Videreuddannelse ved Capellagården, Kunsthåndværkerskole beliggende på Øland, Sverige.

Indsendt af Kristian Frandsen.

Her ser I den håndindbundne udgave af Albert Camus: Pesten fra Bogbind-Klubben Co’libri. Det er et halvskindsbind m. skjulte hjørner i sort gedeskind og rosa overtrækspapir med sort foliepræg. Håndlavet på mit værksted i Klosterstræde. Bogen bygges langsomt op fra bunden af. Hæftes m. omslag og forsats/ansætningsfals, limes, skæres, får top guldsnit, rundes, kapitælbånd på og trækkes over med papir på ryg, pap på, skindryg og hjørner skæres til og skærfes af flere omgange, titel i guld præges på ryg og dekoration i blindpræg, ryg og hjørner sættes på med klister, overtrækspapir sættes på, forsats klæbes op på inderside af pap og lægges i pres og til sidst præges for- og bagside dekoration m. sort folie.

Indsendt af Malene Lerager, Bogbinderiet Co’libri.

Vi lavede denne, syntes vi selv flotte sko, til en kollega i jubilæums gave. Den er lavet i Blå  Ruspalt ” kraftig Ruskind” og der er læder såler og hæl. Sålerne er syet i åben Grovning, som man kan se under sålerne. Og et par messing søm i tåen som pynter og tager meget af slidet i tåen. Alt er lavet fra bunden.

Indsendt af Stig Larsen.

Facebook