A Job Well Done

Her kan du se eksempler på et godt stykke arbejde i god håndværksmæssig kvalitet; ”A Job Well Done”.

Fotokonkurrencen har igen i år været en opvarmning til årets medaljefest, hvor vi hædrer årets dygtigste nyudlærte håndværkere. Alle medlemmer af Haandværkerforeningen, de københavnske laug og Medaljeklubben er inviteret til at deltage.

TRYK på billederne for at se dem i fuld størrelse

Maj måneds vinder:

Dette er min svendeprøve som møbelsnedker 2016

Lille éntre/sminke bord af rio palisander, med skuffer i eg. Bordet er inspireret af klassiske danske snedkerstykker fra 1950’erne,  og kvaliteten af disse.

Da rio palisander har været underlagt eksportforbud i årtier, var det enddog meget svært, at finde nok massiv træ til stellet. Med lidt held lykkedes det at finde frem til 4 ben, der havde ligget på en hylde i 35 år – på den måde kom der nyt liv, i det gamle træ. Det er trods alt bedre at nyde skønheden, end at dette “forbudte” træ, samler støv.

Indsendt af møbelsnedker Mads Kristensen

Her er vores bud på en veludført kollektion. Kollektionen er lavet i samarbejde mellem Mads Heindorf Jewellery og Marquis Marcel de Sade og er inspireret ud fra Marquis kronen.

Indsendt af juveler Mads Heindorf

April måneds vinder:

Lampen er udført i ubehandlet cedertræ og japansk Washi-papir. Kumiko-teknikken er en gammel japansk teknik, der mest bruges som udsmykning af Shoji-skydedøre i de japanske thehuse. Kumiko er udført ved hjælp af hundredvis af små trælister, der bliver høvlet i forskellige vinkler ved hjælp af en håndhøvl og en høvleskabelon. Alt efter længde og vinkel på listen fremkommer der et mønster, når listerne bliver sat sammen.

Det mønster, der ses på min lampe hedder Asa No Ha. Dette mønster er et af de mest traditionelle og anvendte mønstre i Japan.

Indsendt af møbelsnedker Andrea Stoholm

(Fotograf: Iben Kaufmann)

Nyt alter til Venø Kirke Udført af Thysen Nielsen Aps tegnet af arkitekt Dan Ljungar.

Indsendt af snedkermester Niels Thysen Nielsen

Et smukt loft med mange skade, vi måtte stort set ikke gøre noget for bygherre. Men Steffen har alligevel udført lidt mirakler tak for det (læg mærke til “før og efter” i hhv. venstre og højre side af loftet).

Indsendt af malermester John Hinnum

Det er en 18kt guld ring med 31 brillianter som er fattet med det man kalder Fishtail.

Man starter med at måle op til stene også bore man hullerne op. Efter det frædser man siderne mellem hullerne væk og derefter begynder man at skære “pyramiderne” så det får det pæne blanksnit. Når man har gjort det fjerner man martriallet på midten af ringen så du får de 2 “trekanter”  uden i siden i “timeglasformen”. Også er det tid til at sætte stenene.

Indsendt af guldsmed og ædelstensfatter Mia Guldberg 

Værket “Same Same, but Different. Ear” fra min separatudstilling Body & Soul. Museet på Koldinghus 2015.

Ørene er afstøbninger af forskellige menneskers meget forskellige øre og indsat i vase-lignende objekt. Korpus-arbejdet er lavet af “skaller” som er smedet i facon inden de er loddet op i form.

Værket er i 925 sølv. Værket er en ud af en serie på 3, hvoraf et værk med næser er erhvervet af Museet på Koldinghus.

Indsendt af guldsmed Gitte Bjørn

Jeg har beklædt en skrivepult fra 1790 med skind. Bagefter har jeg forgyldt en 6 meter ramme rund om med 1 blind linie og 3 linier i 23 karats guld.

Indsendt af bogbinder Klara K

Her har jeg udført et nyt topstykke i lindetræ til et 1700-tals chatol. Topstykket måler ca. 102cm, i bredden.

Topstykket manglede til kundens til nyindkøbte chatol. Jeg fik til opgave, at udføre en delvis kopi af et eksisterende topstykke fra et andet 1700-tals chatol.

Indsendt af Snedkerkonservator, billedskærer Claus Englund Pedersen

Jeg fik en opgave af designer Troels Faber fra NR2154 og har lavet 25 diplomer til Dronning Margrethes Videnskabs pris som uddeles årligt de næste 25 år i anledning af dronningens 75 års fødselsdag. Udvendigt er den lavet i lærred med sølvpræg på. Indvendigt er det rødt papir med sølvpræg og en bomulds snor til at lukke diplomet med. På højre siden indvendigt har jeg skåret en slids hvor diplomet hænger. Selve diplomet har jeg præget med sølv på 100% bomuldspapir.

Indsendt af bogbinder Klara K

Indsendt af Katrine Gudmundsson

Facebook